Share
Voorvertoning

 
Ciao ,

Deze week inspireren we je graag weer met een aantal interessante onderwerpen, zoals de leugen van de voedingsindustrie en het belang van een goede energiebalans.


Saluti!



 

#VOEDING

We hebben allemaal zwakke plekken op het gebied van voeding. De voedingsindustrie kent ze en gebruikt dit om ons meer te laten kopen. Haar doel is om de winstmarge te vergroten. Niet om onze gezondheid te verbeteren. Dat blijkt ook uit de cijfers: ruim 48,3% van de Nederlanders heeft overgewicht.

In ons blog 'De leugen van de voedingsmiddelen industrie' delen wij de 7 belangrijkste strategieën met je, zodat jij jezelf beter kunt wapenen.


LEES VERDER

 

#ENERGIE


Inmiddels weten we dat onze mentale gezondheid onlosmakelijk verbonden is met onze algehele gezondheid. Toch is in balans blijven vaak een uitdaging door alle drukte in ons leven. Hoe komt dat toch? Want we weten dat we ons energieker, sterker en productiever voelen als we goed in ons vel zitten!

‘De tijd vliegt!’ Herkenbaar? Misschien heb je zelfs wel het gevoel dat je wordt geleefd en opgeslokt wordt door de drukte van je werk, gezin en sociale leven. Je wilt graag alle ballen hoog houden en alles goed doen. Dus blijf je doorrennen. Maar hoe zorg je er nu voor dat je meer balans krijgt tussen doorgaan en rust pakken?

Kortom, hoe zorg je voor een goede energiebalans?

Als je mentale gezondheid goed is kun je beter omgaan met stress, drukte, emoties, teleurstellingen en uitdagingen. Uit onderzoek van TNO blijkt dat bijna 15% van de werknemers last heeft van burn-out klachten (vooral 25 tot 35 jarigen). Een van de grootste uitdagingen is het ervaren van een goede werk-privébalans.

Het Trimbos-Instituut heeft samen met het RIVM de belangrijkste kenmerken van mentale gezondheid gedefinieerd.

Hieronder vind je de tien belangrijkste kenmerken van mentale gezondheid:
1. Kunnen omgaan met teleurstellingen en uitdagingen
2. Jezelf accepteren
3. Gevoel van eigenwaarde hebben
4. Om kunnen gaan met emoties in jezelf
5. Hulp durven vragen als het nodig is
6. Een eigen plek kunnen vinden in de maatschappij
7. Je kunnen ontspannen
8. Om kunnen gaan met je eigen gedachten
9. Zelfrespect hebben
10. De dingen kunnen doen die voor jou belangrijk zijn


Nu de belangrijkste vraag: hoe kun je weer in balans komen?


De
eerste stap is om inzichtelijk te hebben wat jou veel energie kost of juist veel energie oplevert. Een drukke baan is niet perse slecht, want je hebt soms werkdruk nodig om goed te kunnen presteren. Wanneer je werkdruk echter voor een lange periode verhoogd wordt, is de druk niet meer productief en ontstaat er stress. Dit heeft negatieve gevolgen voor je prestaties en mentale gezondheid. Daarom draait alles om de juiste balans. Houd eens voor jezelf bij waar jij energie van krijgt of wat je energie kost.

Zodra je weet wat jouw energiegevers en energievreters zijn ben je bewust hiervan en kun je vervolgens hierin bijsturen, zodat je er beter mee om kunt gaan.


Dat is de
tweede stap: bijsturen. Merk je bijvoorbeeld dat je in je werk veel werkzaamheden doet die jou energie kosten? Bespreek dit dan met jouw omgeving. Misschien vindt een andere collega dit juist leuk en kunnen jullie taken ruilen. Daarnaast kun je bijvoorbeeld je agenda opdelen in blokken, zodat je meer gedaan krijgt zonder gestoord te worden. En nog een tip: kijk je weleens op tegen een bepaalde taak? Doe die dan juist als eerste, want hoe langer je het uitstelt, hoe groter het wordt in je hoofd. En dat kost juist meer energie!


Uiteindelijk draait het om het
vinden van de juiste balans hierin voor jou en natuurlijk op tijd rust houden.

Succes met het toepassen van de tips en het (her)vinden van jouw energiebalans!

Lijkt het je fijn als we jou een stukje op weg helpen? Dat kan. Plan een vrijblijvende intake met Paul of met Chantal


 
 
 
 
 
 
Facebook
 
Linkedin
 
Youtube
 
Instagram
 
Website
 
Email
 


A Casa Nostra, Kevelaarsedijk 1, 5855 GC Well, Nederland

Email Marketing door ActiveCampaign